FORD ALMAYIN!!!!!!!!!!!1

2009-12-19
yavuzika
yavuzika
Puanı Son Giriş Üye Rating:3 /1 Üye Rating Yo.Sayısı O.Sayısı Yazı Rating:0 /0 Yazı Rating Favoriler Kötü!
110 2009-12-19 14:01:25 0 159    
Eğer ford marka araba almayı düşünüyorsanız ve araştırma yaptıysanız fordun rakiplerine göre 2 ile 3 milyar arası daha düşük fiyatta olduğunu göreceksiniz.Ve fordun size mantıklı gelmesi oldukça doğal.Ama özellikle araba gibi bir ürün alındığı andan itibaren elden çıkarılana kadar sürekli destek ihtiyacı içerisinde oluyor(servis,tamir,bakım,yedek parça).
Aslında fordun bir yönetim sorunu var buda ana yönetim merkezinden kaynaklanıyor olmalı.Ford bayilik vererek çalışan bir sistem kullanıyor.Ama bayilik verdiği insanların profesyonel yönetici kullanıp kullanmadıklarına bakmıyor.Yani ford bayileri genelde aile şirketleri.Aile şirketininde ne gibi yönetim zafiyetleri olduğunu sıralamama gerek yok.Ford bayileri ford merkezlerini kurarken büyük yatırım yapıyorlar.Tabiki bu yatırımı yaparken büyük paralar kazanmayı hedefliyorlar.İşte şimdi biz tüketicilere yansıyan bölümü başlıyor:
Bu büyük paraları kazanmayı bekleyen profesyonel olmayan yatırımcılar sistemin içine girdiklerinde hayal ettikleri paraları kazanamıyorlar.(Neden bu paraları kazanamadıklarını artık ana merkez çok iyi biliyordur.)Ford bayileri iki bölümden oluşuyor:
1-Araba bakım bölümü(tamirhane)2-Araba Satış bölümü.Arabaların başına düşen kar, merkez tarafından çok kısıldığı için artı ekonomik krizden araba satışları inanılmaz düştüğü için bu bayiler bir buhran içine giriyorlar haklı olarak.Bu arada ford bayileri aylık giderleri 25 ile 30 milyar olan yerler.İstediği parayı kazanamayan bayi tamir bölümüne yüklenmeyi ve diğer masrafların kısılması gibi önlemler almayı düşünüyor.(ufak bir ayrıntı olarak hiçbir ford plaza kışın sıcak değildir içeride 1 saat kalmayı bir deneyin.kaloriferi masraf olmasın diye çalıştırmazlar.)İşte tamirhane bölümünde de fatura biz ford araç kullanıcılarına kesiliyor.Servise gittiğinizde arabanızın sürekli bir yerlerinin bozulduğu söyleniyor ve sizden para koparılmaya çalışılıyor.(Bununla ilgili yaşadığım olay aşağıdadır)
Ford servisine arabama check up yapılması için gittim.Arabamın turbo hortumunun patlak olduğu(sadece 1 senelik araç ama olabilir, neticede insan yapımı) ve değiştirilmesi gerektiği söylendi.Yani anlayan anlar turbo hortumu önemli bir parça.Değiştirin dedim.Tamam dediler arabayı tamirhaneye çektiler.Arabanın kaputu açıldı.Ve öylece bırakıldı.Ben arabamı tam yarım saat boyunca izledim ne zaman değiştirecekler diye.Fakat arabanın yanına kimse gelmedi.Yarım saat sonra görevli geldi kaputu kapattı.Arabayı dışarıya çekti.Geldi tamam değiştirdik dedi.Faturayı verdi geri kalan işlemleri yaptık.Fatura üstünde gerçekten turbo hortumu değişmiş görünüyor ama eminim değiştirmediler.Yada ford servis elemanları gözleriyle turbo hortum değiştirme eğitimi almışlar 
Şimdi ford connect kullanıcısı olarak size arabamı aldığım günden bu yana yaşadıklarımı anlatayım: Arabam 09.2007 trafiğe çıkışlı.2 ay sonra kliması bozuldu.Daha sonra aküsü bozuldu ve değiştirildi.Sonra turbo hortumu patladı.Şimdi servise gittiğimde (19.12.09) kartelden yağ kaçırdığı ve jantının bozuk olduğu söylendi. Arabam 2 senelik bir araba ve garaj arabası.Ve oldukça nazik kullanıyorum.27000 km de.Yani ortalamaya vurursak arabamı aldığım günden bu yana hergün ortalama olarak 30 km kullanmışım.
Sonuç:
Senaryo 1: Böyle kullanılan bir araba için çıkardığı sorunlar çok büyük görünüyor.Aslında böyle sorunlar çıkarmıyor ama ford bayileri düştükleri ekonomik krizin faturasını eğer arabanız garanti kapsamındaysa merkezi kazıklayarak eğer garanti kapsamı dışındaysa sizi kazıklayarak fatura ediyorlar.
Senaryo 2: Dünyadaki diğer markalarla mücadele etmeye çalışan ford, ucuza araba üretmek için kötü malzeme kullanıyor ve gerçekten sık sık bozuluyor.

BU İKİ SENARYODA FORD ALMAMANIZ İÇİN SİZİ UYARIYOR?

Düzenle
  • Resimleri büyütmek yada silmek için küçük resimlerin üstünü iki kere tıklayın
  • Yükleyebileceğiniz resim formatları: .jpg, gif, png
  • Sadece kendi yüklediğiniz resimleri silebilirsiniz

||||||
    Buraya henüz resim eklenmemiş ekleyerek puan kazanmaya ne dersin :)

Bu konuyu açan üyeye mesaj gönder Bu konuyu açan üyeye mesaj gönder

ikinci-el.net Copyright 2001-2008 Tüm Hakları Saklıdır.
Site url:forum.oto.ikinci-el.net
Açıklama:Oto, Otomobil, Araba, Forum
İçindekiler: oto, otomobil, araba, forum, ikinci el
© 2009 Powered by n45 | Galatasaray Ap. No:45/12 Maslak / İstanbul  |  Hizmet Şartları | Gizlilik Politikası